Waarom geldt er voor jullie escape rooms een leeftijdadvies?

Onze naam zegt het al een beetje. Bij DarkPark bouwen we spannende escape rooms. Dit doen we door onder andere griezelige lichteffecten, special effects, harde muziek en schrikeffecten toe te voegen. Ook een eng verhaal en de bijbehorende angstaanjagende aankleding van onze kamers maken dat de totale beleving niet geschikt is voor jonge deelnemers.

De puzzels zijn soms lastig voor kinderen

Hoewel jonge mensen vaak niet onder doen voor volwassenen als het aankomt op oplossingsgericht denkvermogen, weten we uit ervaring dat de puzzels in onze escape rooms in veel gevallen toch net te lastig zijn voor te jonge spelers. Dat kan tot frustratie leiden en we willen juist dat iedereen het leuk heeft bij ons.

Soms maken we een uitzondering

Het woord leeftijdsadvies zegt het al, het is geen keiharde grens, het is een advies. We worden weleens gevraagd of iemand van 1 of 2 jaar jonger dan de leeftijdgrens deel mag nemen aan onze escape rooms. We maken in zo’n geval weleens een uitzondering, maar we leggen de verantwoordelijkheid wel bij de ouders. Bovendien moet iedere jongere deelnemer altijd begeleid worden door een volwassene. Dat betekent dat, bij een maximaal aantal deelnemers van 6 spelers er altijd maximaal 3 jongere spelers kunnen deelnemen die worden begeleid door 3 volwassenen. Zo houden we het voor iedereen leuk.