Escape Room Rotterdam - Stay in the Dark
Escape Room Rotterdam - Stay in the Dark

HIDE IN PLAIN FRIGHT

De adem stokt je in de keel wanneer er plotseling voetstappen klinken op de trap waar je onder verstopt zit. Je ziet hem langzaam naar beneden komen, zich omdraaien en richting jouw schuilplaats lopen. Hij tast in het duister, zijn handen grijpen rakelings langs je en zijn gezicht komt steeds dichter bij het jouwe. Zijn lege ogen kijken dwars door je heen. Terwijl je je tong bijna stuk bijt om maar geen geluid te maken schieten steeds dezelfde woorden door je hoofd: ‘Waarom ben ik hier in godsnaam naar binnen gegaan?’.

Met Stay in the Dark slaat DarkPark een volledig nieuwe weg in door het beste van escape rooms en immersive theatre te combineren in een gloednieuwe, huiveringwekkende experience met een oppervlakte van maar liefst 4000 m2 groot, verspreid over meerdere verdiepingen.

In een verlaten gebouw, naast een oude brandweerkazerne op een vergeten terrein in de buurt van Rotterdam nemen we je mee op een onvergetelijke reis waar je haren van overeind zullen gaan staan. Stalen zenuwen zijn dit keer niet voldoende, tijdens deze experience zul je je grootste angsten onder ogen moeten komen.

Stay in the Dark is ons meest ambitieuze project tot nu toe. Opnieuw zijn we op zoek gegaan naar de grenzen van wat een mens aan kan in deze 2,5 uur durende experience. Één ding is zeker; dit avontuur vergeet je NOOIT meer.

Een escape room? Hell no!

Moeilijkheidsgraad 45%
Ontsnappingspercentage 100%
Fear Factor 90%
Fysieke inspanning 110%
Locatie: Vlaardingen
Teamgrootte: 2 tot 6 spelers ℹ️
Tijdsduur: 2,5 uur (inclusief napraten)
Leeftijdsadvies: 18+ ℹ️
Beschikbare talen : Nederlands & Engels
Prijs: Vanaf 70,- per persoon

Stay in the Dark gaat stoppen!

Na 3 fantastisch jaren komt er op 19 mei 2024 definitief een einde aan dit avontuur. Daarna is het helaas niet meer mogelijk om te reserveren voor Stay in the Dark.

Wachtlijst

Het komt regelmatig voor dat alle tijdsloten voor Stay in the Dark zijn uitverkocht. Daarom bieden we de mogelijkheid om je in te schrijven op onze wachtlijst. We sturen je dan een mailtje als er een tijdslot vrij komt.

*Je kunt je op elke gewenst moment weer uitschrijven en we sturen je alleen een mailtje als er een plekje is vrijgekomen voor Stay in the Dark.

Reserveer Stay in the Dark:

Annuleer GRATIS tot 48 uur van tevoren!

Is een datum niet aan te klikken, dan zijn alle beschikbare tijdsloten op die dag al volgeboekt

Veel gestelde vragen:

Als het geen escape room is, wat is Stay in the Dark dan wel?
Stay in the Dark is een 2,5 uur durende, intense experience die zich afspeelt in een enorme ruimte van meer dan 4000 m2 met meerdere verdiepingen. We maken gebruik van licht en geluidseffecten om een filmische beleving te creëren waarbij je tijd en realiteit vergeet.

Stay in the Dark is uniek in de wereld en laat zich het beste vergelijken met een intense horrorfilm, alleen dit keer ben jij het die de hoofdrol speelt.

Hoe eng is Stay in the Dark?
Stay in the Dark is onze engste experience tot nu toe, maar we gaan nooit over jouw grenzen heen. We streven ernaar om de spanning op te bouwen op een leuke manier en proberen zorgvuldig aan te voelen hoe ver we kunnen gaan. We hanteren daarom graag de term ‘leuk-eng’. Dus ja, het is eng en op sommige momenten zelfs heel intens, maar altijd met als doel dat jullie een super leuke tijd hebben en niet dat jullie met grijze haren naar buiten komen.

Je gaat een emotionele reis maken. In Stay in the Dark ben jij de hoofdrolspeler in de film. Hoe eng de experience is hangt dus helemaal af van de mate waarin jullie je eraan over geven.

Zit er een acteur in deze experience?
Jazeker, de acteur speelt zelfs een essentiële rol in Stay in the Dark en neem van ons aan, je gaat het geweldig vinden! We werken met getrainde acteurs die precies aanvoelen wat er nodig is om de spanning op te bouwen op een leuke manier.

Deze experience is wel enorm intens. Als je denkt dat je dat niet aan kunt raden we aan om deze experience over te slaan. Je mist dan alleen maar de ervaring van je leven, verder niks 😉

Spelen we met onbekende mensen samen?
Nee, Stay in the Dark is een premium privé experience die je uitsluitend samen met je teamgenoten beleeft. Dat is ook de reden dat deze experience iets duurder is dan de gemiddelde escape room. Stay in the Dark is geen escape room en speelt zich af in een enorme ruimte van ruim 4000 vierkante meter die exclusief gereserveerd is voor jou en je teamgenoten.

We hebben er speciaal voor gekozen om tickets te verkopen per persoon zodat je niet de hoofdprijs betaalt bij een kleiner team. Zeker nu de maximale groepsgrootte nog weleens varieert door de regels van het kabinet weet je daardoor zeker dat je nooit te veel betaalt.

Voor wie is Stay in the Dark NIET geschikt?
We houden er niet van om mensen buiten te sluiten, maar gezien het intense karakter van deze experience en de grimmige locatie raden we Stay in the Dark af voor:

  • (Hoog)zwangere vrouwen
  • Hartpatienten
  • Mensen met angststoornissen
  • Mensen met epilepsie
  • Mensen die slecht ter been zijn
  • Mensen onder de 16
  • Mensen met hoogtevrees
Waarom is Stay in the Dark maar tijdelijk te boeken?
Deze unieke experience speelt zich af in een verlaten gebouw dat we tijdelijk mogen gebruiken. Het gebouw staat op de lijst om gesloopt te gaan worden, dus we weten nooit langer dan 3 maanden van tevoren of we mogen blijven. Stiekem hopen we dat we na 3 maanden kunnen verlengen, maar hier hebben we geen garantie op. Wil je Stay in the Dark dus niet missen, neem dan geen risico en reserveer zolang het nog kan.

LET OP: Wegens grote belangstelling is Stay in the Dark regelmatig uitverkocht. Als je je inschrijft op onze wachtlijst ontvang je een mailtje als er een tijdslot vrij komt.

Wat voor kleding kan ik het beste aantrekken?
Stay in the Dark speelt zich af in een enorm gebouw zonder verwarming. Je zult het vrij snel warm krijgen van de spanning, maar het eerste gedeelte kan in de wintermaanden wat frisser zijn. Hou hier rekening mee met je kledingkeuze.

Zorg ook dat je geen kleding draagt waar je aan kunt blijven haken, zoals loshangende onderdelen of een capuchon.

Hou er rekening mee dat je vies kunt worden tijdens deze experience. Je gaat klimmen, rennen, kruipen, vallen en weer opstaan. Trek dus geen gloednieuwe, of lichte kleding aan en laat je lievelingsschoenen en sieraden ook maar thuis.

Hoe staat het met de veiligheid?
Stay in the Dark is een tijdelijke experience en hoewel we er alles aan doen om het zo veilig mogelijk te maken voor iedereen, zijn er bij deze experience wel verschillen ten opzichte van onze escape rooms. Zo is de ruimte bijvoorbeeld vele malen groter en is het licht op veel plaatsen beperkt. In geval van nood zullen we de experience direct onderbreken en zal op strategische plaatsen in het gebouw noodverlichting aan gaan. Naast deuren die vergrendeld worden is een noodstop aanwezig en alle andere deuren blijven gewoon open, dus in geval van nood kunnen jullie altijd zelf het gebouw verlaten. Er zijn altijd minimaal drie (meestal meer) getrainde DarkPark medewerkers aanwezig in het pand om te assisteren bij calamiteiten.

Omdat de experience zich afspeelt in een enorm leegstaand pand en mensen vanuit angst soms onverwachte dingen kunnen doen is het onmogelijk om alle risico’s volledig af te dekken. Hou hier rekening mee voordat je reserveert. Deelname is volledig op eigen risico.

Is Stay in the Dark geschikt voor mensen met een handicap?
Stay in the Dark speelt zich af in een enorm gebouw met meerdere verdiepingen die alleen bereikbaar zijn via smalle trappen. Bovendien zul je je soms snel moeten kunnen verplaatsen om aan het dreigende gevaar te ontsnappen. Deze experience is daarom helaas niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn en/of in een rolstoel zitten.

Mensen met verminderd zicht of beperkt gehoor kunnen deelnemen aan Stay in the Dark. Wel is het van belang je te realiseren dat er gebruik wordt gemaakt van zeer harde geluiden en griezelige beelden. Dit kan wellicht erg overdonderend zijn voor mensen met visuele, auditieve of mentale beperkingen.

Mag ik mijn mobiele telefoon meenemen tijdens de experience?
Nee, voordat de experience begint zullen wij je vragen om al je bezittingen, dus je mobiele telefoon, maar ook je portemonnee, sleutels en overige bezittingen op te bergen in een kluisje. Dit is nodig voor jullie eigen veiligheid en om de spelervaring van jou en je medespelers niet te bederven. Alles wat je nodig hebt om Stay in the Dark te overleven krijg je tijdens de experience. Uiteraard ontvang je je bezittingen na afloop van het avontuur weer terug.

Het maken van foto en video-opnamen is op het terrein ten strengste verboden.

Escape Room Delft - Rise of the PhoenixEscape Room Delft - Rise of the Phoenix
DarkPark - Escape Room Delft - FreakshowDarkPark - Escape Room Delft - Freakshow
DarkPark - Escape Room Delft - The DentistDarkPark - Escape Room Delft - The Dentist
DarkPark - Escape Room Zoetermeer - The EndDarkPark - Escape Room Zoetermeer - The End
DarkPark - Escape Room Zoetermeer - The OrphanageDarkPark - Escape Room Zoetermeer - The Orphanage
Escape Room Zoetermeer - Honeymoon HotelEscape Room Zoetermeer - Honeymoon Hotel