DarkPark Awards

2021

Escapetalk Publieksfavorieten 2021

Escapetalk - Publieksfavoriet 2021

Het uitreiken van de Awards voor 2021 is begonnen. Escapetalk bijt dit jaar het spits af met het uitroepen van DarkPark Zoetermeer tot publieksfavoriet van 2021.

Armchair Escapist

Witchery Spell - Beste escape room spel voor thuis

De meeste awards worden uitgrereikt aan het eind van het jaar, maar van de reviewebsite Armchair Escapist ontving Witchery Spell al in januari 2021 de titel Beste Escape Room spel voor thuis.

Trapped magazine

Stay in the Dark - Beste in-thema-experience

Sinds 2021 reikt het officiële Nederlandse Escape Room magazine Trapped jaarlijks een aantal prijzen uit in ludieke categorieën waaronder 'beste parkeergelegenheid' en 'origineelste nooduitgang'. Stay in the Dark werd door meer dan 1200 stemmers met 19,9% van de stemmen uitgeroepen tot beste in-thema-experience. Deze bloedstollende experience in Vlaardingen was op dat moment nog maar net open, dus we zijn best een beetje trots dat we deze erkenning al meteen gekregen hebben van de community.

2020

TERPECA Awards 2020

The End - #13 - Beste Escape Room

De TERPECA's worden gezien als de Oscars van de Escape Room wereld. Dit jaar werden door 596 escape room deskundigen van over de hele wereld de beste escape rooms gekozen uit 130.594 escape rooms wereldwijd. In de categorie Beste Escape Room ter Wereld werd The End in Zoetermeer dit jaar een 13e plaats toegekend.

TERPECA Awards 2020

#20 - Beste Escape Room Bedrijf

Ook in 2020 was DarkPark het enige escape escape room bedrijf dat Awards won in beide categorieën van de TERPECA's. DarkPark werd geroemd om de hoge kwaliteit van het totale aanbod aan escape rooms en verdiende daarmee een 20ste plek op de wereld ranglijst in de categorie Best Escape Room Company.

Golden Key Award

The Orphanage - Golden Key Award

Ook vanuit Engeland ontvingen we dit jaar wederom erkenning. Reviewwebsite The Logic Escape Me kent ieder jaar eenmalig een aantal Awards uit aan Escape Rooms die de moeite waard zijn om een trip te plannen naar dat specifieke land. In 2020 was die eer aan The Orphanage.

Escapetalk Publieksfavorieten 2020

Escapetalk - Publieksfavoriet 2020

In 2020 behoorde DarkPark Zoetermeer wederom tot de publieksfavorieten van het grootste escape room review platform van de Benelux, Escapetalk. Voor het derde jaar op rij sleepte DarkPark deze Award in de wacht.

Bullseye Award Escapetheroomers

Witchery Spell - Bullseye Best Overall Table Top Game

Opnieuw erkenning vanuit Amerika. Ditmaal voor onze Home Adventures. Cici en Brandon van Escapetheroomers waren door de lockdown niet in staat om onze fysieke Escape Rooms te bezoeken dit jaar, maar dat weerhield hen er niet van onze Home Adventures te bestellen én te belonen met de Award voor Beste Overall Table Top Game van 2020.

Player's Choice Award Escapetheroomers

Witchery Spell - Bullseye Players Choice Award

Ook de bezoekers van Escapetheroomers.com mochten hun stem uitbrengen en beloonden Witchery Spell met de hoogst haalbare erkenning, een gouden Award voor Witchery Spell in de categorie Best Table Top Game Player's Choice Award.

2019

TERPECA Awards 2019

The End - #23 - Beste Escape Room

De TERPECA's worden gezien als de Oscars van de Escape Room wereld. Dit jaar werden door 370 escape room deskundigen van over de hele wereld de beste escape rooms gekozen uit 82.865 escape rooms wereldwijd. In de categorie Beste Escape Room ter Wereld werd The End in Zoetermeer dit jaar een 23e plaats toegekend.

TERPECA Awards 2019

#18 - Beste Escape Room Bedrijf

Ook in 2019 was DarkPark het enige escape escape room bedrijf dat Awards won in beide categorieën van de TERPECA's. DarkPark werd geroemd om de hoge kwaliteit van het totale aanbod aan escape rooms en verdiende daarmee een 18e plek op de wereld ranglijst in de categorie Best Escape Room Company.

Room Escape Artist

The End - Golden Lock Award

De Amerikaanse review website RoomEscapeArtist.com verkiest ieder jaar een klein aantal escape rooms wereldwijd als beste van dat jaar. Een Escape Room kan slechts eenmalig deze prestigieuze Award winnen en in 2019 was die eer aan The End.

Golden Key Award

The Honeymoon Hotel & The End - Golden Key Award

Ook vanuit Engeland ontvingen we dit jaar erkenning. Reviewwebsite The Logic Escape Me kent ieder jaar eenmalig een aantal Awards uit aan Escape Rooms die de moeite waard zijn om een trip te plannen naar dat specifieke land. In 2019 stonden zowel The End als The Honeymoon Hotel in deze bijzondere lijst.

Escapetalk Publieksfavorieten 2019

Escapetalk - Publieksfavoriet 2019

Ook in 2019 wonnen zowel DarkPark Delft als DarkPark Zoetermeer de Award voor publieksfavoriet van het Nederlandse publiek, gebaseerd op meer dan 30.000 reviews op Escapetalk.

Escape Maniac

The End - #2 - Top Escape Game 2019

In 2019 kwamen de reviewers van Escape Maniac uit Duitsland op bezoek bij DarkPark Zoetermeer. Ze waren zo onder de indruk van The End dat ze besloten deze Escape Game te belonenen met een Award en uit te roepen tot een van de best Escape Games van dat jaar.

2018

TERPECA Awards 2018

The Honeymoon Hotel - #20 - Beste Escape Room

De TERPECA's worden gezien als de Oscars van de Escape Room wereld. Dit jaar werden door 70 escape room deskundigen van over de hele wereld de beste escape rooms gekozen uit 21.738 escape rooms wereldwijd. In de categorie Beste Escape Room ter Wereld werd The Honeymoon Hotel in Zoetermeer dit jaar een 20e plaats toegekend.

TERPECA Awards 2018

#6 - Beste Escape Room Bedrijf

In 2018, het openingsjaar van de TERPECA's, viel DarkPark meteen in de prijzen door als enige escape escape room bedrijf Awards in de wacht te slepen in beide categorieën. DarkPark werd geroemd om de hoge kwaliteit van het totale aanbod aan escape rooms en verdiende daarmee een 6e plek op de wereld ranglijst in de categorie Best Escape Room Company.

Room Escape Artist

The Honeymoon Hotel - Golden Lock-In Award

De Amerikaanse review website RoomEscapeArtist.com verkiest ieder jaar een klein aantal escape rooms wereldwijd als beste van dat jaar. Een Escape Room kan slechts eenmalig deze prestigieuze Award winnen en in 2018 was die eer aan The Honeymoon Hotel.

Escapetalk Publieksfavorieten 2018

Escapetalk - Publieksfavoriet 2018

Escape Room reviewplatform Escapetalk reikt ieder jaar een Award uit aan de meest populaire Escape Rooms van dat jaar, gebaseerd op meer dan 30.000 reviews van liefhebbers uit binnen- en buitenland. Zowel DarkPark Delft als DarkPark Zoetermeer behoorden dit jaar tot de favorieten van het publiek.

2017

Awards Escape Rooms

The Honeymoon Hotel - Golden Lock-In Award

Voor het derde jaar op rij won DarkPark de titel Beste Escape Room van Nederland. Dit keer met the Honeymoon Hotel. Helaas was dit ook meteen de laatste keer, want dat jaar hield Escape Room Reviews op te bestaan en werd overgenomen door Escape Rooms Nederland. Gelukkig kwamen er meerdere noemenswaardige Awards voor in de plaats.

TripAdvisor Certificate of Excellence

Certificate of Excellence 2017

Ook in 2017 leidde de enorme hoeveelheid positieve reviews op TripAdvisor tot een Certificate of Excellence voor onze Escape Rooms.

2016

Escape Room reviews

The Orphanage - Beste Escape Room van Nederland

In 2016 vielen we opnieuw in de prijzen. Dit keer was het The Orphanage die erkenning kreeg van de bezoekers van Escape Room Reviews.

Certificate of Excellence TripAdvisor

Certificate of Excellence 2016

2016 Was wederom een jaar waarin DarkPark veel lovende reviews ontving op TripAdvisor met als resultaat opnieuw een Certificate of Excellence.

2015

Escape Room reviews

The Freakshow - Beste Escape Room van Nederland

In 2015 was het aantal escape rooms in Nederland al fors opgelopen, dus toen de inmiddels opgeheven website escaperoomreviews.nl een verkiezing in het leven riep om de beste escape room van Nederland te vinden barstte er een felle strijd los. Uiteindelijk kwam The Freakshow als winnaar uit de bus!

Certificate of Excellence TripAdvisor

Certificate of Excellence 2015

Hoewel het medium nog redelijk nieuw was kwamen Escape Rooms in 2015 ineens op de radar van TripAdvisor met als resultaat dat DarkPark een Certificate of Excellence ontving, gebaseerd op de reviews van bezoekers van over de hele wereld.

2014

NRC Next Award

The Dentist - Beste Escape Room

In 2015 bezocht NRC Next alle escape rooms die Nederland rijk was. Dat waren er op dat moment nog maar 3. The Dentist werd verkozen tot de beste van die 3 en hoewel dat met zo weinig deelnemers geen enorme prestatie was gaf het wel aan dat we voor die tijd de lat al vrij hoog hadden gelegd. Die erkenning is daarna nooit meer gestopt met vele Awards tot gevolg en dat terwijl er in ons land inmiddels meer dan 1000 escape rooms te vinden zijn.

Groupon Award

Beste Attractie van de Benelux

Hoewel we geen fan zijn van kortingssites als Groupon vonden we het toch een hele eer dat deze gigant ons uitriep tot beste attractie in de Benelux! Niemand had toen nog gehoord van escape rooms, dus voor onze bezoekers was het een hele ervaring om opgesloten te worden en zich een weg naar buiten te puzzelen met deze Award als resultaat.