DarkPark Awards

2024

Room Escape Artist

Stay in the Dark - Golden Lock Award

Room Escape Artist

Never House - Golden Lock Award

2023

TERPECA Awards 2023

Stay in the Dark - #18 - Beste Escape Room

TERPECA Awards 2023

The End - #65 - Beste Escape Room

Bullseye Award 2023 Escapetheroomers

The End - Beste Escape Room

Bullseye Award 2023 Escapetheroomers

The Orphanage - Beste Horror Escape Room

Best of Morty 2023

Stay in the Dark - Best of Morty

Best of Morty 2023

The End - Best of Morty

Best of Morty 2023

The Orphanage - Best of Morty

Best of Morty 2023

Honeymoon Hotel - Best of Morty

Escapetalk Publieksfavorieten 2023

Escapetalk - Publieksfavoriet 2023

2022

TERPECA Awards 2022

Stay in the Dark - #9 - Beste Escape Room

Ook in 2022 viel DarkPark weer veelvuldig in de prijzen bij de meest prestigieuze escape room verkiezingen ter wereld. Stay in the Dark klom dit jaar van de 15e plek omhoog naar de 9e plek uit 242397 escape rooms wereldwijd. Een ongelofelijke prestatie! Bovendien hadden wederom 5 van onze 6 escape rooms dit jaar een finaleplaats.

TERPECA Awards 2022

The End - #35 - Beste Escape Room

Dit jaar mochten we onze 10e TERPECA Award in ontvangst nemen. Dit was de 4e TERPECA Award voor The End in Zoetermeer die daarmee de meest succesvolle escape room van Nederland is als het gaat om Internationale erkenning.

Room Escape Artist

Witchery Spell - Golden Lock Award

Het jury rapport over ons tweede escape room spel voor thuis, spreekt voor zich: Witchery Spell stands out from the crowd of play-at-home escape games by combining story, puzzles, and design into a polished, cohesive experience. DarkPark managed to conjure a self-contained experience that’s magical from start to finish and makes you feel like part of the story.

Escapetalk Publieksfavorieten 2022

Escapetalk - Publieksfavoriet 2022

De grootste escape room vergelijkingswebsite van Nederland, Escapetalk, benoemde DarkPark dit jaar voor het 5e jaar op rij tot publieksfavoriet.

2021

TERPECA Awards 2021

#3 - Beste Escape Room Bedrijf

2021 Was ons beste jaar tot nu toe wat betreft de TERPECA's. Deze Internationale awards worden gezien als de Oscars van de Escape Room wereld en zijn dus de hoogst haalbare erkenning die een escape room kan krijgen. Dit jaar eindigde DarkPark op de 3e plaats van de wereld in de categorie Best Escape Room Company en was wederom het enige Nederlandse escape room bedrijf dat awards ontving in beide categorieën. Bovendien hadden maar liefst 5 van onze 6 escape games dit jaar een finaleplaats.

TERPECA Awards 2021

Stay in the Dark - #15 - Beste Escape Room

Hoewel Stay in the Dark nog maar kort open was en weinig Internationale juryleden de kans hadden gekregen om deze unieke experience te bezoeken door Corona werd dit bijzondere project toch zo hoog beoordeeld dat het op de 15e plaats van de wereld terecht kwam in de categorie Beste Escape Room ter Wereld. Een enorme verrassing en een ongekende kroon op ons werk.

TERPECA Awards 2021

The End - #30 - Beste Escape Room

Uit 177.417 escape rooms wereldwijd werd The End dit jaar voor de 3e keer op rij uitgeroepen tot de absolute top van de wereld door 796 escape room deskundigen uit binnen- en buitenland. Dit was de 9e TERPECA voor DarkPark in 4 jaar tijd en het eerste jaar dat DarkPark 3 awards in de wacht sleepte in de wereldranglijsten.

Escape Maniac Award

Stay in the Dark - Best Escape Game Adventure

Na twee jaar vol lockdowns en reisbeperkingen werd het eind 2021 toch langzaam weer mogelijk voor internationale gasten om onze escape rooms te bezoeken. Dat resulteerde in maar liefst twee Awards uit Duitsland, te beginnen met de Award voor Beste Escape Game Adventure voor Stay in the Dark van reviewwebsite Escape Maniac.

Escape Roomers DE

Stay in the Dark - Best Escape Game 2021

Eveneens uit Duitsland ontvingen we het nieuws dat Stay in the Dark was verkozen tot Best Escape Game 2021. Dit keer door review platform Escape Roomers DE.

Escapetalk Publieksfavorieten 2021

Escapetalk - Publieksfavoriet 2021

Voor het vierde jaar op rij viel DarkPark Zoetermeer in de prijzen op de grootste escape room vergelijkingswebsite van Nederland en werd door de bezoekers van Escapetalk uitroepen tot publieksfavoriet van 2021.

Trapped magazine

Stay in the Dark - Beste in-thema-experience

Sinds 2021 reikt het officiële Nederlandse Escape Room magazine Trapped jaarlijks een aantal prijzen uit in ludieke categorieën waaronder 'beste parkeergelegenheid' en 'origineelste nooduitgang'. Stay in the Dark werd door meer dan 1200 stemmers met 19,9% van de stemmen uitgeroepen tot beste in-thema-experience. Deze bloedstollende experience in Vlaardingen was op dat moment nog maar net open, dus we zijn best een beetje trots dat we deze erkenning al meteen gekregen hebben van de community.

Armchair Escapist

Witchery Spell - Beste escape room spel voor thuis

De meeste awards worden uitgrereikt aan het eind van het jaar, maar van de reviewebsite Armchair Escapist ontving Witchery Spell al in januari 2021 de titel Beste Escape Room spel voor thuis.

2020

TERPECA Awards 2020

The End - #13 - Beste Escape Room

De TERPECA's worden gezien als de Oscars van de Escape Room wereld. Dit jaar werden door 596 escape room deskundigen van over de hele wereld de beste escape rooms gekozen uit 130.594 escape rooms wereldwijd. In de categorie Beste Escape Room ter Wereld werd The End in Zoetermeer dit jaar een 13e plaats toegekend.

TERPECA Awards 2020

#20 - Beste Escape Room Bedrijf

Ook in 2020 was DarkPark het enige escape escape room bedrijf dat Awards won in beide categorieën van de TERPECA's. DarkPark werd geroemd om de hoge kwaliteit van het totale aanbod aan escape rooms en verdiende daarmee een 20ste plek op de wereld ranglijst in de categorie Best Escape Room Company.

Golden Key Award

The Orphanage - Golden Key Award

Ook vanuit Engeland ontvingen we dit jaar wederom erkenning. Reviewwebsite The Logic Escape Me kent ieder jaar eenmalig een aantal Awards uit aan Escape Rooms die de moeite waard zijn om een trip te plannen naar dat specifieke land. In 2020 was die eer aan The Orphanage.

Escapetalk Publieksfavorieten 2020

Escapetalk - Publieksfavoriet 2020

In 2020 behoorde DarkPark Zoetermeer wederom tot de publieksfavorieten van het grootste escape room review platform van de Benelux, Escapetalk. Voor het derde jaar op rij sleepte DarkPark deze Award in de wacht.

Bullseye Award Escapetheroomers

Witchery Spell - Bullseye Best Overall Table Top Game

Opnieuw erkenning vanuit Amerika. Ditmaal voor onze Home Adventures. Cici en Brandon van Escapetheroomers waren door de lockdown niet in staat om onze fysieke Escape Rooms te bezoeken dit jaar, maar dat weerhield hen er niet van onze Home Adventures te bestellen én te belonen met de Award voor Beste Overall Table Top Game van 2020.

Player's Choice Award Escapetheroomers

Witchery Spell - Bullseye Players Choice Award

Ook de bezoekers van Escapetheroomers.com mochten hun stem uitbrengen en beloonden Witchery Spell met de hoogst haalbare erkenning, een gouden Award voor Witchery Spell in de categorie Best Table Top Game Player's Choice Award.

2019

TERPECA Awards 2019

The End - #23 - Beste Escape Room

De TERPECA's worden gezien als de Oscars van de Escape Room wereld. Dit jaar werden door 370 escape room deskundigen van over de hele wereld de beste escape rooms gekozen uit 82.865 escape rooms wereldwijd. In de categorie Beste Escape Room ter Wereld werd The End in Zoetermeer dit jaar een 23e plaats toegekend.

TERPECA Awards 2019

#18 - Beste Escape Room Bedrijf

Ook in 2019 was DarkPark het enige escape escape room bedrijf dat Awards won in beide categorieën van de TERPECA's. DarkPark werd geroemd om de hoge kwaliteit van het totale aanbod aan escape rooms en verdiende daarmee een 18e plek op de wereld ranglijst in de categorie Best Escape Room Company.

Room Escape Artist

The End - Golden Lock Award

De Amerikaanse review website RoomEscapeArtist.com verkiest ieder jaar een klein aantal escape rooms wereldwijd als beste van dat jaar. Een Escape Room kan slechts eenmalig deze prestigieuze Award winnen en in 2019 was die eer aan The End.

Golden Key Award

The Honeymoon Hotel & The End - Golden Key Award

Ook vanuit Engeland ontvingen we dit jaar erkenning. Reviewwebsite The Logic Escape Me kent ieder jaar eenmalig een aantal Awards uit aan Escape Rooms die de moeite waard zijn om een trip te plannen naar dat specifieke land. In 2019 stonden zowel The End als The Honeymoon Hotel in deze bijzondere lijst.

Escapetalk Publieksfavorieten 2019

Escapetalk - Publieksfavoriet 2019

Ook in 2019 wonnen zowel DarkPark Delft als DarkPark Zoetermeer de Award voor publieksfavoriet van het Nederlandse publiek, gebaseerd op meer dan 30.000 reviews op Escapetalk.

Escape Maniac

The End - #2 - Top Escape Game 2019

In 2019 kwamen de reviewers van Escape Maniac uit Duitsland op bezoek bij DarkPark Zoetermeer. Ze waren zo onder de indruk van The End dat ze besloten deze Escape Game te belonenen met een Award en uit te roepen tot een van de best Escape Games van dat jaar.

2018

TERPECA Awards 2018

The Honeymoon Hotel - #20 - Beste Escape Room

De TERPECA's worden gezien als de Oscars van de Escape Room wereld. Dit jaar werden door 70 escape room deskundigen van over de hele wereld de beste escape rooms gekozen uit 21.738 escape rooms wereldwijd. In de categorie Beste Escape Room ter Wereld werd The Honeymoon Hotel in Zoetermeer dit jaar een 20e plaats toegekend.

TERPECA Awards 2018

#6 - Beste Escape Room Bedrijf

In 2018, het openingsjaar van de TERPECA's, viel DarkPark meteen in de prijzen door als enige escape escape room bedrijf Awards in de wacht te slepen in beide categorieën. DarkPark werd geroemd om de hoge kwaliteit van het totale aanbod aan escape rooms en verdiende daarmee een 6e plek op de wereld ranglijst in de categorie Best Escape Room Company.

Room Escape Artist

The Honeymoon Hotel - Golden Lock-In Award

De Amerikaanse review website RoomEscapeArtist.com verkiest ieder jaar een klein aantal escape rooms wereldwijd als beste van dat jaar. Een Escape Room kan slechts eenmalig deze prestigieuze Award winnen en in 2018 was die eer aan The Honeymoon Hotel.

Room Escape Artist

The Orphanage - Golden Lock-In Award

In het jaar 2024 besloot RoomEscapeArtist.com de regels van de Golden Lock Award aan te passen en met terugwerkende kracht ook een award toe te kennen aan The Orphanage. In 2018 waren de regels dat slechts 1 escape room per bedrijf deze award kon winnen, maar eigenlijk hadden ze The Orphanage ook een award willen toekennen dat jaar, dus dat werd in 2024 recht gezet.

Escapetalk Publieksfavorieten 2018

Escapetalk - Publieksfavoriet 2018

Escape Room reviewplatform Escapetalk reikt ieder jaar een Award uit aan de meest populaire Escape Rooms van dat jaar, gebaseerd op meer dan 30.000 reviews van liefhebbers uit binnen- en buitenland. Zowel DarkPark Delft als DarkPark Zoetermeer behoorden dit jaar tot de favorieten van het publiek.

2017

Awards Escape Rooms

The Honeymoon Hotel - Beste Escape Room van Nederland

Voor het derde jaar op rij won DarkPark de titel Beste Escape Room van Nederland. Dit keer met the Honeymoon Hotel. Helaas was dit ook meteen de laatste keer, want dat jaar hield Escape Room Reviews op te bestaan en werd overgenomen door Escape Rooms Nederland. Gelukkig kwamen er meerdere noemenswaardige Awards voor in de plaats.

TripAdvisor Certificate of Excellence

Certificate of Excellence 2017

Ook in 2017 leidde de enorme hoeveelheid positieve reviews op TripAdvisor tot een Certificate of Excellence voor onze Escape Rooms.

2016

Escape Room reviews

The Orphanage - Beste Escape Room van Nederland

In 2016 vielen we opnieuw in de prijzen. Dit keer was het The Orphanage die erkenning kreeg van de bezoekers van Escape Room Reviews.

Certificate of Excellence TripAdvisor

Certificate of Excellence 2016

2016 Was wederom een jaar waarin DarkPark veel lovende reviews ontving op TripAdvisor met als resultaat opnieuw een Certificate of Excellence.

2015

Escape Room reviews

The Freakshow - Beste Escape Room van Nederland

In 2015 was het aantal escape rooms in Nederland al fors opgelopen, dus toen de inmiddels opgeheven website escaperoomreviews.nl een verkiezing in het leven riep om de beste escape room van Nederland te vinden barstte er een felle strijd los. Uiteindelijk kwam The Freakshow als winnaar uit de bus!

Certificate of Excellence TripAdvisor

Certificate of Excellence 2015

Hoewel het medium nog redelijk nieuw was kwamen Escape Rooms in 2015 ineens op de radar van TripAdvisor met als resultaat dat DarkPark een Certificate of Excellence ontving, gebaseerd op de reviews van bezoekers van over de hele wereld.

2014

NRC Next Award

The Dentist - Beste Escape Room

In 2015 bezocht NRC Next alle escape rooms die Nederland rijk was. Dat waren er op dat moment nog maar 3. The Dentist werd verkozen tot de beste van die 3 en hoewel dat met zo weinig deelnemers geen enorme prestatie was gaf het wel aan dat we voor die tijd de lat al vrij hoog hadden gelegd. Die erkenning is daarna nooit meer gestopt met vele Awards tot gevolg en dat terwijl er in ons land inmiddels meer dan 1000 escape rooms te vinden zijn.

Groupon Award

Beste Attractie van de Benelux

Hoewel we geen fan zijn van kortingssites als Groupon vonden we het toch een hele eer dat deze gigant ons uitriep tot beste attractie in de Benelux! Niemand had toen nog gehoord van escape rooms, dus voor onze bezoekers was het een hele ervaring om opgesloten te worden en zich een weg naar buiten te puzzelen met deze Award als resultaat.