Escape Room Delft - Rise of the Phoenix
Escape Room Delft - Rise of the Phoenix

THE DARKVERSE IS ABOUT TO UNFOLD

Met Rise of the Phoenix begint DarkPark aan een nieuwe fase; het uitrollen van The DarkVerse. In dit unieke DarkPark universum zul jij als speler met iedere game die je speelt meer ontdekken over alle verhaallijnen die onze Escape Rooms en Home Adventures met elkaar verbinden. Maar wees gewaarschuwd: met iedere stap die je zet in The DarkVerse word je zelf meer en meer onderdeel van het verhaal.

WITNESS THE RISE OF THE PHOENIX

Dr. Phoenix was een alom gerespecteerd en gepassioneerd wetenschapper. Als hoofd van Phoenix Institute stelde hij al zijn kennis in dienst van het verbeteren van de kwaliteit van het leven. Experimenten op vogels leken succesvol, maar toen hij zonder toestemming begon met menselijke proeven keerde de medische wereld hem de rug toe. Overtuigd van zijn gelijk veranderde zijn passie in een obsessie om de dood te verslaan. Hij begon te preken dat sterfelijkheid slechts een ziekte was waarvoor hij de remedie had ontdekt. Naar verluidt hervatte Phoenix in het geheim zijn experimenten op meisjes uit een nabijgelegen weeshuis. Niet veel later sloot het Phoenix Instituut definitief haar deuren. Van Phoenix of zijn patiënten is nooit meer iets vernomen.

Het instituut is nu als museum te bezoeken; een wrang eerbetoon aan een man die óf zijn tijd ver vooruit was, dan wel volledig gestoord was.

RISE OF THE PHOENIX OPENT IN 2024

Rise of the Phoenix had open moeten gaan in 2023, maar door de onverwachte verkoop van ons gebouw in Delft is de toekomst van deze escape room op losse schroeven komen te staan. Dankzij het vertrouwen van onze fans hebben we via crowdfunding in een recordtijd voldoende geld bij elkaar weten te krijgen om het gebouw zelf te kunnen kopen waardoor Rise of the Phoenix naar alle waarschijnlijkheid in 2024 alsnog het levenslicht zal zien! Verleg samen met ons je grenzen en ‘Step into the DarkVerse’.

Moeilijkheidsgraad 51%
Ontsnappingspercentage 95%
Fear Factor 86%
Fysieke inspanning 75%
Locatie: Delft
Team grootte: 2 tot 6 spelers ℹ️
Tijdsduur: 1 uur
Leeftijdsadvies: 18+ ℹ️
Beschikbare talen : Nederlands & Engels

Rise of the Phoenix opent in 2024. Hou onze social media kanalen in de gaten!

Veel gestelde vragen:

Is Rise of the Phoenix een escape room?
Sommigen zullen zeggen van wel, anderen van niet. Wij vinden het niet zo relevant hoe onze avonturen genoemd worden zolang jullie er maar van genieten. Met Rise of the Phoenix keren we weer terug naar onze basis; het bouwen van steengoede escape rooms! Maar om nou te zeggen dat Rise of the Phoenix een standaard puzzelkamer is… nou nee.
Hoe eng is Rise of the Phoenix?
Bij DarkPark houden we van ‘leuk-eng’. We zijn er niet op uit om je grijze haren te bezorgen, we willen gewoon dat je een toffe tijd hebt bij ons! Ja, Rise of the Phoenix is eng, maar wel op een leuke manier en we houden altijd rekening met jouw persoonlijke grenzen.

Hoe eng jij de experience uiteindelijk vindt hangt af van je persoonlijkheid en in welke mate je je eraan overgeeft. Wij zullen er in ieder geval alles aan doen om te zorgen dat je met een enorme glimlach op je gezicht naar buiten komt!

Zit er een acteur in deze experience?
Weet je wat het is? Acteurs geven gewoon een extra dimensie aan escape rooms, dus we hebben er dit keer inderdaad opnieuw voor gekozen om te gaan werken met acteurs. Je leest het goed, meervoud!

Onze acteurs worden erop getraind precies aan te voelen wat jullie groep nodig heeft om het voor iedereen leuk te houden. We zullen nooit over je grenzen heen gaan.

We begrijpen dat je het spannend vind. Echt, we begrijpen het. Maar deze escape game NIET spelen is simpelweg geen optie als je een echte DarkPark fan bent 🙂

Voor wie is Rise of the Phoenix niet geschikt?
Rise of the Phoenix is een zeer fysieke escape room waarin gekropen en geklommen moet worden. Bovendien wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van theatrale effecten om een spannende sfeer te creëren.

We houden er niet van om mensen buiten te sluiten, maar gezien het intense karakter van deze experience raden we Rise of the Phoenix af voor:

  • (Hoog)zwangere vrouwen
  • Hartpatienten
  • Mensen met angststoornissen
  • Mensen met epilepsie
  • Mensen die slecht ter been zijn
  • Mensen onder de 16
  • Mensen met hoogtevrees
Wat voor kleding kan ik het beste aantrekken?
Een avondje uit is niet meer wat het geweest is. Laat dat driedelige kostuum en die galajurk maar thuis, want je gaat op avontuur!

Rise of the Phoenix is een behoorlijk fysieke escape room. Hou er rekening mee dat je vies, of nat kunt worden. Je gaat klimmen en kruipen. Trek dus geen gloednieuwe kleding aan en laat je lievelingsschoenen en sieraden ook maar thuis.

Hoe staat het met de veiligheid?
Bij DarkPark staat de term escape room voor het ontsnappen aan de realiteit en niet letterlijk ontsnappen uit een kamer. Al onze escape rooms zijn voorzien van een noodstop bij iedere deur zodat je altijd zelfstandig de ruimte kunt verlaten in geval van nood. Bovendien is er te allen tijde toezicht van buitenaf door middel van camera’s en microfoons die in de escape room hangen. Al onze escape rooms voldoen volledig aan de wettelijk gestelde eisen op het gebied van veiligheid.
Mag ik mijn mobiele telefoon meenemen in de escape room?
Het hele idee van onze escape rooms is dat je samen met vrienden ontsnapt aan de realiteit. Wil je dat aandachtvragende ding dan echt de hele tijd in je zak hebben zitten?

Tuurlijk, als je echt een heel belangrijk telefoontje verwacht of je minderjarige oppas zit voor het eerst alleen thuis met je pasgeboren baby dan gaan wij echt niet moeilijk doen, maar in alle andere gevallen doe je jezelf en je medespelers een groot plezier door dat ding gewoon even lekker een uurtje in onze kluisjes op te bergen.

Wij zorgen dat je kostbare bezit veilig opgeborgen blijft, dan kun jij ongestoord genieten van de experience!

Oh, en voor iedereen die graag een aandenken wil aan dit bijzondere avontuur hebben we een unieke verrassing in petto!

Is Rise of the Phoenix een tijdelijke experience?
Nope, Rise of the Phoenix is here to stay! Deze unieke escape experience is een full blown DarkPark escape room zoals je van ons gewend bent met alles erop en eraan.

Je kunt dus even rustig moed verzamelen voordat je een ticket boekt 😉

De ticketverkoop gaat open in de tweede helft van 2023, dus je hebt sowieso nog heel even de tijd om te wennen aan het idee dat je dit toch echt wel wilt doen (ook al ben je een beetje bang)!

DarkPark - Escape Room Delft - FreakshowDarkPark - Escape Room Delft - Freakshow
DarkPark - Escape Room Delft - The DentistDarkPark - Escape Room Delft - The Dentist
Escape Room Zoetermeer - Honeymoon HotelEscape Room Zoetermeer - Honeymoon Hotel
DarkPark - Escape Room Zoetermeer - The EndDarkPark - Escape Room Zoetermeer - The End
DarkPark - Escape Room Rotterdam - Stay in the DarkDarkPark - Escape Room Rotterdam - Stay in the Dark
DarkPark - Escape Room Zoetermeer - The OrphanageDarkPark - Escape Room Zoetermeer - The Orphanage