Escape Room Rotterdam - Wasteland Rebellion
Escape Room Rotterdam - Wasteland Rebellion

SEE YOU IN THE FUTURE

Met Wasteland Rebebellion neemt DarkPark een grote stap richting de toekomst door escape rooms en immersive theatre te combineren met een nieuwe vorm van het klassieke lasergamen.  In een gigantische post-apocalyptische setting nemen we je mee op een avontuurlijke reis door de tijd in een poging de mensheid te redden van de ondergang. Kun jij het verschil nog zien tussen realiteit en fictie?

THERE ARE TWO SIDES TO EVERY STORY

Afhankelijk van welke missie je kiest beleef je een andere kant van het avontuur. Pas als je beide missies gespeeld hebt weet je wat het echte verhaal is achter het uitsterven van de mensheid.

Wasteland Rebellion - Missie 1

Een vooruitstrevende corporatie is in het geheim begonnen met het invriezen van mensen. Duizend jaar later moeten ze noodgedwongen de ingevroren lichamen ontdooien om een leger te vormen dat hen kan helpen in de strijd tegen rebellen die een DNA-streng in hun bezit hebben die essentieel is voor het voortbestaan van de mensheid.

Wasteland Rebellion - Missie 1

Een vooruitstrevende corporatie is in het geheim begonnen met het invriezen van mensen. Duizend jaar later moeten ze noodgedwongen de ingevroren lichamen ontdooien om een leger te vormen dat hen kan helpen in de strijd tegen rebellen die een DNA-streng in hun bezit hebben die essentieel is voor het voortbestaan van de mensheid.

Wasteland Rebellion - Missie 2

Een groepje verzetsstrijders uit het jaar 3022 is teruggekeerd naar het heden om medestanders te rekruteren voor hun strijd tegen een onzichtbare vijand die het voortbestaan van de menselijke soort bedreigt. Met hun mobiele tijdmachine reizen ze af naar een verlaten terrein waar de onvermijdelijke nederlaag op hen wacht.

Wasteland Rebellion - Missie 2

Een groepje verzetsstrijders uit het jaar 3022 is teruggekeerd naar het heden om medestanders te rekruteren voor hun strijd tegen een onzichtbare vijand die het voortbestaan van de menselijke soort bedreigt. Met hun mobiele tijdmachine reizen ze af naar een verlaten terrein waar de onvermijdelijke nederlaag op hen wacht.

Avontuur 87%
Verhaal 89%
Moeilijkheidsgraad 27%
Ontsnappingspercentage 100%
Fear Factor 21%
Fysieke inspanning 78%
Locatie: Vlaardingen
Teamgrootte: 1 tot 10 spelers per missie
Tijdsduur: 1 uur
Leeftijdsadvies: 16+
Beschikbare talen : Nederlands & Engels
Prijs: €25,- per persoon

Reserveer Wasteland Rebellion:

Wasteland Rebellion is uitsluitend te boeken op dinsdag, woensdag en donderdag

Veel gestelde vragen:

Wat is Wasteland Rebellion nou precies?
DarkPark staat erom bekend voortdurend op zoek te zijn naar nieuwe manieren om op avontuur te gaan en de illusie te creëren dat je de hoofdrol speelt in je eigen actiefilm. Met Wasteland Rebellion maken we voor het eerst een combinatie tussen escape rooms, immersive theatre en lasergames. Het spel is niet te vergelijken met een ouderwetse lasergame, maar ook niet met een normale escape room. Het is een unieke cross-over vol special effects en bijzondere verhaalelementen op een enorm terrein van 4000 m2 groot.
Moeten we beide missies spelen en is de volgorde belangrijk?
Beide missies zijn los van elkaar te spelen. Op sommige momenten kruisen ze elkaar, maar iedere missie heeft voldoende unieke onderdelen en een eigen verhaallijn waardoor het de moeite waard is ze beiden te komen spelen. De volgorde waarin je de missies speelt maakt daarbij niet uit. We adviseren om te starten met de missie die jou het meeste aanspreekt.
Is Wasteland Rebellion eng?
Wasteland Rebellion is een spannend avontuur dat nog het meest te vergelijken is met een actiefilm. Eng is deze experience niet. Avontuurlijk des te meer!
Zit er een acteur in deze experience?
Ja, meerdere acteurs zelfs! Maar geen paniek, ze staan aan jouw kant… of toch niet?
Spelen we met onbekende mensen samen?
Ja, voor Wasteland Rebellion hebben we ervoor gekozen om groepen te maken van 10 personen per team om tegen elkaar te strijden. Om de mensheid te redden van de ondergang zijn namelijk zo veel mogelijk mensen nodig.

Op deze manier is het mogelijk om ook bijvoorbeeld in je eentje een kaartje te kopen en is het niet nodig om een heel team van 10 personen bij elkaar te krijgen. Voordeel hiervan is dat we de prijs zo laag mogelijk kunnen houden per kaartje.

Net als in een actiefilm zul je snel verbroederen met je medespelers. Jullie leven hangt er immers vanaf.

Voor wie is Wasteland Rebellion NIET geschikt?
We houden er niet van om mensen buiten te sluiten, maar gezien het fysieke karakter van deze experience raden we Wasteland Rebellion af voor:

  • Zwangere vrouwen
  • Hartpatienten
  • Mensen met epilepsie
  • Mensen die slecht ter been zijn
Waarom is Wasteland Rebellion maar tijdelijk te boeken?
Deze unieke experience speelt zich af in een verlaten gebouw dat we tijdelijk mogen gebruiken. Het gebouw staat op de lijst om gesloopt te gaan worden, dus we weten nooit langer dan 1 maand van tevoren of we mogen blijven. Stiekem hopen we dat we nog een paar maanden kunnen verlengen, maar hier hebben we geen garantie op. Wil je Wasteland Rebellion dus niet missen, neem dan geen risico en reserveer zolang het nog kan.
Wat voor kleding kan ik het beste aantrekken?
Wasteland Rebellion speelt zich af in een enorm gebouw zonder verwarming. Je zult het vrij snel warm krijgen van de spanning, maar het eerste gedeelte kan in de wintermaanden wat frisser zijn. Hou hier rekening mee met je kledingkeuze.

Zorg ook dat je geen kleding draagt waar je aan kunt blijven haken, zoals loshangende onderdelen of een capuchon.

Hou er rekening mee dat je vies kunt worden tijdens deze experience. Je gaat klimmen, rennen, kruipen, vallen en weer opstaan. Trek dus geen gloednieuwe, of lichte kleding aan en laat je lievelingsschoenen en sieraden ook maar thuis.

Hoe staat het met de veiligheid?
Wasteland Rebellion is een tijdelijke experience en hoewel we er alles aan doen om het zo veilig mogelijk te maken voor iedereen, zijn er bij deze experience wel verschillen ten opzichte van onze escape rooms. Zo is de ruimte bijvoorbeeld vele malen groter en is het licht op veel plaatsen beperkt. In geval van nood zullen we de experience direct onderbreken en zal op strategische plaatsen in het gebouw noodverlichting aan gaan. Naast deuren die vergrendeld worden is een noodstop aanwezig en alle andere deuren blijven gewoon open, dus in geval van nood kunnen jullie altijd zelf het gebouw verlaten. Er zijn altijd minimaal drie getrainde DarkPark medewerkers aanwezig in het pand om te assisteren bij calamiteiten.

Omdat de experience zich afspeelt in een enorm leegstaand pand en mensen vanuit enthousiasme soms onverwachte dingen kunnen doen is het onmogelijk om alle risico’s volledig af te dekken. Hou hier rekening mee voordat je reserveert. Deelname is volledig op eigen risico.

Is Wasteland Rebellion geschikt voor mensen met een handicap?
Wasteland Rebellion speelt zich af in een enorm gebouw met meerdere verdiepingen die alleen bereikbaar zijn via smalle trappen. Bovendien zul je je soms snel moeten kunnen verplaatsen om aan de vijand te ontsnappen. Deze experience is daarom helaas niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn en/of in een rolstoel zitten.

Mensen met verminderd zicht of beperkt gehoor kunnen deelnemen aan Wasteland Rebellion. Wel is het van belang je te realiseren dat er gebruik wordt gemaakt van zeer harde geluiden en intense verlichting. Dit kan erg overdonderend zijn voor mensen met visuele, auditieve of mentale beperkingen.

Mag ik mijn mobiele telefoon meenemen tijdens de experience?
Nee, voordat de experience begint zullen wij je vragen om al je bezittingen, dus je mobiele telefoon, maar ook je portemonnee, sleutels en overige bezittingen op te bergen in een kluisje. Dit is nodig voor jullie eigen veiligheid en om de spelervaring van jou en je medespelers niet te bederven. Alles wat je nodig hebt om Wasteland Rebellion tot een goed einde te brengen krijg je tijdens de experience. Uiteraard ontvang je je bezittingen na afloop van het avontuur weer terug.

Het maken van foto en video-opnamen is op het terrein ten strengste verboden.

Wat is jullie annuleringsbeleid?
Annuleren van een gemaakte boeking is niet mogelijk.

We realiseren ons dat er altijd iets vervelends kan gebeuren waardoor de boeking niet door kan gaan. Daarom bieden we de mogelijkheid om een gemaakte reservering te verplaatsen tot 72 uur van tevoren. Hiervoor brengen we €1,25 omboekkosten in rekening per persoon.

DarkPark - Escape Room Delft - The DentistDarkPark - Escape Room Delft - The Dentist
DarkPark - Escape Room Delft - The FreakshowDarkPark - Escape Room Delft - The Freakshow
DarkPark - Escape Room Zoetermeer - The EndDarkPark - Escape Room Zoetermeer - The End
DarkPark - Escape Room Zoetermeer - The Honeymoon HotelDarkPark - Escape Room Zoetermeer - The Honeymoon Hotel
DarkPark - Escape Room Rotterdam - Stay in the DarkDarkPark - Escape Room Rotterdam - Stay in the Dark
DarkPark - Escape Room Zoetermeer - The OrphanageDarkPark - Escape Room Zoetermeer - The Orphanage